Hvad koster det at hyre en byggerådgiver til byggetilsyn?

Hvis du skal bygge et nyt hus, er der desværre en lang række ting, der kan ende med at gå galt under byggeriet. Hvis du vil mindske risikoen for, at det sker, bør du hyre nogen, der kan stå for at føre tilsyn med dit byggeri.

Her er der flere muligheder, men den bedste løsning vil være at finde en byggerådgiver, der kan stå for at føre tilsyn med hele processen. Ved at gøre dette, er du helt sikker på, at der vil være mindre risiko for, at der er noget, der ender med at gå galt.

Det er pengene værd at hyre en byggerådgiver

Det er vigtigt at slå fast, at det ikke er gratis at få en byggerådgiver til at føre tilsyn på dit byggeri. Selvom det ikke er det, betyder det ikke, at du skal afholde dig fra det. Tværtimod kan du være sikker på, at dine penge vil være givet godt ud til formålet.

Har du planer om at bygge et nyt hus, bør du derfor ikke sætte det i gang, før du har fundet en rådgiver, der kan være med fra start til slut. Ved at have dette, er du sikker på, at der er en person med erfaring, der vil opdage, hvis der opstår fejl eller mangler.

Men hvad er prisen?

Det er svært at give et svar på, hvad en byggerådgiver pris konkret lyder på, da der er mange variabler, der spiller ind. Når du hyrer en sådan rådgiver til at føre tilsyn med dit byggeri, skal du dog forvente, at prisen bliver mellem 23.500 kr. og 29.000 kr.

Prisen bliver beregnet ud fra flere ting, men som udgangspunkt er det størrelsen på den bolig, der bliver bygget, der er med til at afgøre, hvad det vil koste. Hvis du skal bygge en stor villa, skal du derfor forvente, at det bliver dyrere at hyre en byggerådgiver til at føre tilsyn.

Desværre er der mange, der ikke gør det

På trods af, at det er en rigtig god idé at have nogen til at føre tilsyn på byggeriet, når man er i færd med at opføre et hus, er der mange, der vælger ikke at betale for det.

Det er en skam, at det forholder sig på denne måde, da det kan vise sig at koste dem dyrt, at de har undladt det, hvis de opdager fejl eller mangler, der skal udbedres for egen regning. Derfor bør man altid have nogen til at føre tilsyn.