Sådan kommer du til at nyde din have

Er du lidt træt af din have? Og måske er der tilmed en masse støj, når du befinder dig i din have? Så er det måske på tide at gøre noget ved det, så du kan nyde din have i fulde drag, når du skal slappe af og hygge dig enten alene eller sammen med venner og familie.

Skab ro i din have

Det er alfa og omega, at der er ro i din have, da det er med til at få dig til at slappe af på bedste vis. Bor du ved siden af en trafikeret vej, togskinner, en institution eller lignende, er det en god idé at gøre noget for at få mindsket støjgenerne. Du kan for eksempel få sat et lyddæmpende hegn op omkring hele din have. 

Ryd op i haven

Hvis din have roder, er det svært at nyde den. Ryd derfor op i haven. Start med at fjerne alle de ting, der bare står og roder. Derefter bør du kigge nærmere på, om der er træer, buske, bede m.m., som er vokset helt vildt og derfor trænger til en kærlig hånd. Det er en god idé at fælde træer, grave buske op, nedlægge bede og andet, som du ikke længere ønsker at kigge på i din have.

Plant frugttræer og buske med bær samt lav en køkkenhave

Når der er kommet orden i din have, kan du begynde at finde ud af, om du ønsker at have frugttræer, buske med bær samt en køkkenhave. Med disse ting kan du få stor glæde af din have, da du kan høste frugt, bær og grøntsager.